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Everyday Cooking, Easy Recipes for a Perfect Dinner!
11 octobre 2011

Rum and Raisins Cupcakes

Rum Raisins Cupcakes

Well la petite souris (Tooth fairy) brought the book "500 cupcakes" to my daughter last week. She tryed to cook a new recipe "toadstool cupcakes". She had never done cupcakes. It was sooo good! I told her : "maybe too much butter!" 

So it's my turn to cook Rum and Raisins Cupcakes. I just changed some proportions, 1/2 cup of butter instead 1 cup of butter,... it's really good!!!!! 

 

 For the cupcakes :  

  • 1/2 cup golden raisins
  • 3 Tbs. rum
  • 1/2 cup sweet butter, softened
  • 1 cup granulated sugar
  • 1  1/2 cup cake flour
  • 2 tsp. baking powder
  • 1 tsp. salt
  • 3 eggs
  • 1/3 cup buttermilk

For the syrup :

  • 5 Tbs. rum
  • 2 Tbs. demerara sugar

 Soak the raisins in the rum for 2 or 3 hours to soften them.

Preheat the oven to 350 degre F. (175 degre C.).

Combine all the cupcake ingredients in a large bowl and beat with an electric mixer until smooth and pale, about 2 or 3 minutes. Stir the raisins. Spoon the batter into the cups. Bake for 20 minutes.

While the cupcakes are in the oven, combine the syrup ingredients in a pan. Over low heat, dissolve the sugar in the rum. Simmer for 5 minutes, then remove from the heat. Remove pan from the oven. With a toothpick, prick 5 holes in each cupcake and pour the warm syrup over them. Then remove the cupcakes and cool on a rack.

Store in an airtight container for up 3 to days, or freeze for up to 3 months.

It's look like "Baba aux Rhum". Bon Appetit!!!!!

 

Le coin français 

Ingrédients

Pour les cupcakes :

  • 5 à 6 cuil. à soupe de raisins secs
  • 3 cuil. à soupe de rhum
  • 115 gr de beurre mou
  • 230 gr de sucre granulé
  • 195 gr de farine
  • 2 cuil. à café de levure
  • 1 petite cuil. à café de sel
  • 3 oeufs
  • 75 gr de buttermilk (lait fermenté)

Pour le sirop :

  • 5 cuil à soupe de rhum
  • 2 cuil à soupe de sucre roux

Préparation des cupcakes

Avant la préparation des cupcakes, laissez tremper pendant 2 à 3 heures les raisins secs dans un bol où vous aurez verser les 3 cuil. à soupe de rhum.

Préchauffer le four à 175 degré C.

Dans un récipient, mélanger tous les ingrédients nécessaires à la préparation des cupcakes avec un mixer jusqu'à obtenir une pâte onctueuse (2 à 3 minutes). Ajouter les raisins secs délicatement. Mettre la pâte dans chaque petit moule à cupcakes. Faire cuire pendant 20 minutes. 

Préparation du sirop

Pendant que vos cupcakes cuisent, préparer votre sirop. Faire chauffer à feu doux dans une casserole, les 2 ingrédients nécessaires à la préparation du sirop. Laissez bouillir 5 minutes et retirez du feu. Dès que les cupcakes sont cuits, les retirer du four. A l'aide d'un pic en bois, faire 5 trous sur chaque cupcakes et versez le sirop encore chaud sur chacun des cupcakes. Laisser refroidir. 

 Ces cupcakes aux raisins secs et au rhum sont délicieux et si facile à faire. 

 

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