Baked Beans with Tomatoes

 

 These Baked Beans with Tomatoes are so delicious. A wonderful "provençal" baked bean flavor! 

Serving : 4    Prep time : 10 mn + time to soak beans   Cook time : 2 h

Ingredients :

  • 8 oz cannellini or white kidney beans, soaked overnignt and drained
  • 1 lb peeled and chopped tomatoes
  • 2 cloves garlic, lightly crushed but whole
  • 2 tablespoons finely chopped mixed fresh herbs (basil, oregano) or 1 tsp of freeze-dried herbs
  • 1/3 cup extra-virgin olive oil
  • Salt and black pepper

Directions :

Cook the beans in a large pan of salted water until tender, about 1 hour. Drain well.

Preheat the oven to 400 degre F. (200 degre C.).

Place the beans in a large baking dish. Mix in the tomatoes, garlic, herbs and oil. Season with salt and pepper. Pour the mixture tomatoes, garlic.... into the baking dish.

Bake for 1 hour. Serve hot.

Out sources : Simply Delicious - Vegetarian - by Carla Bardi 

 

 Le coin français

Ingrédients :

  • 250 gr haricots blancs
  • 500 gr tomates pelées et coupées en morceaux
  • 2 gousses d'ail écrasées
  • 2 cuil. à soupe de basilic ou d'oregan frais... ou 1 cuil. à café de basilic ou d'oregon déshydraté
  • 70 gr d'huile d'olive
  • sel, poivre
Directions :
 
Faire tremper les haricots toute une nuit dans un grand récipient d'eau. Le lendemain, les faire cuire dans un grand fait tout d'eau salée, environ 1 heure.
 
Préchauffer le four 200 degré C.
 
Placer les haricots dans un plat allant au four. Mélanger les tomates, l'ail, les herbes et l'huile, assaisonner de sel et de poivre. Verser ce mélange tomates, ail.... sur les haricots blancs.
 
Faire cuire au four pendant 1 heure. Servir chaud.

Sources : Simply Delicious - Vegetarian - de Carla Bardi