Chocolate Crinkles are chocolate flavored cookies covered in confectionners' sugar.

This recipe is so simple! You will need approximatively 20 minutes to prepare them, 12 minutes to cook. Don't forget to pop the dough into the fridge for 4 hours.

These Chocolate Crinkles are a good idea for your kids' snack, or for a party with friends! And for Christmas or New Year's Eve is a perfect dessert :)

Chocolat_Crinkles


Ces Crinkles au chocolat sont des biscuits au chocolat couverts de sucre glace.

Cette recette est vraiment simple à faire! Vous avez besoin de 20 minutes pour les préparer, 12 minutes de cuisson. Sans oubliez de laisser la pâte au frigo 4 heures.

Quelle bonne idée pour le goûter de vos enfants ou une fête entre amis. Et pour les fêtes de fin d'Année, c'est un dessert parfait :)

Serving : 72

Ingredients :

  • 1 cup unsweetened cocoa powder
  • 2 cups white sugar
  • 1/2 cup vegetable oil
  • 4 eggs
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 2 cups all-purpose flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 cup confectionners' sugar

Directions :

  1. In a medium bowl, mix together cocoa, white sugar, and vegetable oil. Beat in eggs one at a time, then stir in the vanilla. Combine the flour, baking powder, and salt: stir into the cocoa mixture. Cover dough and chill for at least 4 hours.
  2. Preheat oven to 350 degrees F. / 175 degree C. Line cookie sheets with parchement paper. Roll dough into one inch balls. You can use a number 50 size scoop. Coat each ball in confectionners' sugar before placing onto prepared cookie sheets.
  3. Bake in preheated oven to 10 to 12 minutes. Let stand on the cookie sheet for a minute before transferring to wire racks to cool.

Enjoy!

 

Barre_de_separations_gateaux

Ingredients :

  • 80 gr de chocolat en poudre (cacao non sucré pour pâtisserie)
  • 420 gr de sucre en poudre
  • 125 ml d'huile végétale
  • 4 oeufs
  • 2 cuillerées à café d'extrait de vanille
  • 170 gr de farine
  • 2 cuillerées à café de levure chimique
  • 1/2 cuillerées à café de sel
  • 70 gr de sucre glace

Directions :

  1. Dans un récipient, mélangez ensemble le chocolat en poudre, le sucre, et l'huile végétale. Ajoutez les oeufs un à un, en les incorporant bien à la pâte, puis ajoutez la vanille. Dans un autre récipient, mélangez la farine, la levure chimique et le sel. Puis versez ce mélange farine/levure au mélange chocolat/sucre. Couvrir avec un film plastique et laisser refroidir au frigo au moins 4 heures.
  2. Préchauffez votre four à 175 degrés C. Préparez une plaque recouverte de papier sulfurisé. Formez des boules de 2 cm et demi. et plongez les dans un bol de sucre glace avant de les placer sur la plaque de cuisson.
  3. Enfournez pour 10 à 12 minutes. 

Bon Appétit!

Sources : allercipes.com