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Everyday Cooking, Easy Recipes for a Perfect Dinner!
29 décembre 2011

Cajun Chicken Pasta

 I am so proud to make my first recipe Cajun. I remember my trip in Louisiana and in the New Orleans :  the beignet au Cafe du Monde in New Orleans were so delicious, in the restaurants the savors of Cajun food smelled so good. Today I cook Cajun Chicken Pasta, it's soooo easy to make!

Serving : 4      Prep Time : 20 minutes    Cook time : 20 minutes

Ingredients :

  • 8 oz egg fettucini pasta
  • 1 pd fresh chicken tenderloins
  • 2 tsp Cajun saisoning
  • 2 Tbs butter or margarine
  • 1 red pepper, sliced
  • 1 green pepper, sliced
  • 8 small mushrooms (portabello), sliced
  • 1 green onion, chopped
  • 1 cup heavy cream
  • 1/4 tsp dried basil
  • 1/4 tsp lemom pepper
  • 1/4 tsp salt
  • 1/8 tsp garlic powder
  • 1/8 tsp ground black pepper
  • 1/4 cup grated Parmesan cheese

Directions :

Place the chicken and the Cajun saisoning in a plastic bag. Shake to coat. In a large skillet over medium heat, saute the chicken in butter or margarine until almost tender (5 to 7 minutes).

Add the red pepper, green pepper, mushrooms and green onion. Reduce heat. Saute and stir for 2 to 3 minutes. 

Add cream, basil, lemon pepper, salt, garlic, black pepper. Cook for 20 minutes.

Bring a large pot of salted water to boil. Add pasta and cook until al dente. Drain. Serve with parmesan cheese.

 Le coin français
 
Ingrédients :
  • 250 gr pâtes (fettucini)
  • 500 gr blanc de poulet
  • 2 cuil. à café d'assaisonnement Cajun
  • 2 cuil. à soupe de beurre ou de margarine
  • 1 poivron rouge, coupé en lamelles
  • 1 poivron vert, coupé en lamelles
  • 8 petits champignons (portabello ou champignons de Paris)
  • 1 oignon vert coupé en morceaux
  • 1 tasse de crème liquide
  • 1/4 cuil. à café de basiclic
  • 1/4 cuil. à café de sel
  • 1/4 cuil. à café d'ail
  • 1/8 cuil. à café de poivre
  • 4 cuil. à soupe de parmesan
Directions :
 
Recouvrir chacun des blancs de poulet de l'assaisonnement Cajun. Dans un fait tout, faire revenir les morceaux de poulet dans du beurre ou de la margarine (5 à 7 minutes). 
 
Ajouter les poivrons, les champignons et l'oignon. Réduire la cuisson. Faire revenir tout en mélangeant pendant 2 à 3 minutes.
 
Ajouter la crème, le basilic, le poivre, le sel, l'ail. Faire mijoter pendant 20 minutes.
 
Faire cuire des pâtes. Servir le poulet Cajun avec les pâtes, saupoudrer de parmesan.  Bon appétit :)

 

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Commentaires
S
Mmmh ! De bien jolies couleurs pour ces pâtes... J'ai l'impression d'entendre un petit air de jazz New Orlean's !

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